Restaurant

Vandal

New York, NY

Located on Bowery, the TAO Group's Vandal celebrates the art, architecture, and food of global street culture, as well as the history of the restaurant’s Lower East Side location. Rockwell Group organized the restaurant's two levels into a series of intricately coordinated maze-like spaces that create a sense of discovery at every turn. Each room balances the interplay of lush and gritty moments found in urban street life. Hush, the renowned British street artist, curated Vandal's art program, commissioning seven internationally-recognized artists to create site-specific installations inside and outside the restaurant.

Guests enter Vandal through a dark, minimalist flower shop—a collaboration between Rockwell Group and boutique floral designer Ovando.

San Francisco-based artist Apex tagged Vandal's main entrance on Bowery, signaling the homage to street art that lies ahead.

A long, vaulted brick tunnel with bold black and white tiles builds a sense of anticipation.

Follow us down the rabbit hole for something unexpected.


We designed an 11-foot-tall breakdancing bunny, finished in a shade of purple lacquer inspired by the discontinued (but much-coveted) Krylon spray paint color Icy Grape.

A cellar bar combines traditional stools with tufted banquettes that follow the serpentine curves.

Apex layered seductive cobalt blue walls with New York-inspired lyrics to draw guests down a staircase that leads to the cellar lounge and bar.

“Vandal unfolds through a series of unique dining rooms, each supporting site-specific art.”

David Rockwell
Back to

What We Make