Theater

Elinor Bunin Munroe Film Center

New York, NY

A state-of-the-art theater for film screenings and discussion finds its home in an underused parking garage space. Part of Lincoln Center’s 16-acre redevelopment project, the new venue dramatically expands the Film Society’s capacity for programming and education.

Visitors walking down 65th street are welcomed into a street-level lobby, designed to be an informal and inviting space that makes the theater’s programming feel accessible to everyone.

A 90-foot-long glass frontage wall was designed with Diller Scofidio + Renfro.
Opening the garage door lets passers-by on the street see the amphitheater stage.

In a nod to the space’s previous incarnation, a 16-foot-wide folding garage door opens the amphitheater to the lobby to make it feel welcoming.

“It’s intended to be Lincoln Center’s public living room for watching movies.”

David Rockwell
"I'm thrilled to be involved in the re-imagining of Lincoln Center."
David Rockwell
Back to

What We Make